Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Aloe vera plantage

Posted by on mrt 27, 2016

Aloe vera plantage

Naar het Oosten

Vandaag gaan we naar het Oostelijk deel van het eiland. Nu hebben we iemand in de B&B waar we verblijven, die een prima richtingsgevoel heeft en geografisch goed is onderlegd. Met zijn hulp gaan we direct de juiste richting in. We willen de Aloë Vera plantage gaan bezoeken. Thuis hebben we al eens producten gebruikt met Aloë Vera en we zijn benieuwd waar ze vandaan komen. Een Aloë Vera plant hebben we al eens gezien, maar geen complete plantage. Elke keer als we met vakantie zijn willen we de plantage bezoeken. Vandaag gaat dat lukken.

Onderweg naar Sint Joris, de plantage ligt aan de weg naar Groot Sint Joris, hebben we mooie wegen, maar ook enkele stukken slechte weg. Op zich geen probleem. We rijden niet al te snel omdat we ook van de omgeving willen genieten. Opvallend hoe mooi groen en vruchtbaar het hier is in dit gedeelte van het eiland. Kokosnoten en mango’s te over en de deep wells zijn volop vertegenwoordigt in het mooie landschap. Na een ontspannen rit komen we aan bij de plantage. De eerste indruk is eerlijk gezegd redelijk. Is dit de plantage? Worden hier die mooie producten gemaakt? Dit wordt al snel beter als we dichterbij de plantage komen. Het is trouwens druk vandaag. Enkele bussen met toeristen, vooral Amerikanen, zijn net aangekomen. Buggy’s en Quads rijden keurig in colonne naar de uitgang. Later horen en zien we dat tijdens ritten met een buggy of een quad een bezoek aan de plantage ook in de tour opgenomen kan worden.

Een leerzaam bezoek aan de Aloë Vera plantage

We kijken rond, lezen zeer geïnteresseerd de informatieborden die er staan en gaan naar de winkel op de plantage. Nu we toch hier zijn kunnen we dat beter doen dan de webshop bezoeken. Gelukkig is alles goed toegankelijk voor iemand die moeilijk ter been is. Uitstekende looppaden zonder hindernissen.

In de winkel bekijken we de producten. Van crèmes voor de dag en de nacht tot Juich. Mooie producten in prachtige verpakkingen. Op elk product staat het % Aloë Vera concentratie vermeld. Ook kijken we zeer geïnteresseerd naar de video over de plantage, die wordt getoond. We boffen tijdens ons bezoek aan de winkel. Een Duitse stagiaire staat ons te woord. Een zeer enthousiaste student, die ons echt alles kan vertellen over de plantage en de producten. Schitterend, werkelijk waar. Ik zou hem in vaste dienst nemen….

Zo leren we dat Curaçao Ecocity Projects N.V. december 1999 met de Aloë Vera plantage op Curaçao is begonnen. De plantage is 10 acres groot en de helft van het terrein wordt gebruikt voor het verbouwen van meer dan 100.000 planten. Na 3 tot 5 maanden kan een Aloë plant worden geoogst. Dan is hij groot genoeg.

Op het terrein staat de fabriek waar de oogst wordt verwerkt en de (eigen) producten worden gemaakt. In de fabriek worden uitsluitend producten van een zeer hoge kwaliteit gemaakt. Ze hebben een hoge concentratie Aloë Vera en andere biologisch actieve en natuurlijke ingrediënten. Deze producten worden wereldwijd verkocht. Europa, Azië en de USA zijn belangrijke exportlanden. De laatste jaren neemt de omzet zodanig toe dat de fabriek binnenkort fors wordt uitgebreid. De producten worden verkocht onder de eigen naam CurAloë.

Een interessant en leerzaam bezoek vandaag aan de plantage. We kopen enkele souvenirs voor thuis,  muggenspray voor ons verblijf hier en na een kopje koffie en thee op het terras met uitzicht op de plantage is het tijd om te gaan. Als een echte macamba hebben we een aantal kortingsbonnen mee voor vervolgaankopen in de webshop. Het distributiecentrum voor Europa is trouwens in Leeuwarden gevestigd. Nog een weetje. Al met al een leerzaam bezoek aan deze plantage dat we zeker niet hadden willen missen.

De plantage is elke dag (ook in het weekend) geopend van 09.00 tot 16.30 uur. Je hoeft geen entree te betalen. Wil je de producten kopen dan kan dat ook in de shops in het Rif Fort of bij Mambo Beach Boulevard. Ben je niet op het eiland en wil je toch de producten kopen? Neem een kijkje in de online webshop. Een kijkje op de website van de plantage raden we zeker aan.

 

Bewaren

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!