Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Blog

Saint Tropez Oceanclub Pietermaai

Posted by on 09:23 in Curacao-informatief | 0 comments

Saint Tropez Oceanclub Pietermaai

Leven als God in Frankrijk .. op Curaçao

Is het mogelijk om tijdens je vakantie te leven als god in Frankrijk .. op Curaçao? Wij vinden van wel. We hebben dat zelf ondervonden tijdens ons verblijf in de Saint Tropez Oceanclub in Pietermaai.

(meer…)

Muggenspray niet vergeten voor Curacao

Posted by on 21:47 in Curacao-informatief | 0 comments

Muggenspray niet vergeten voor Curacao

Naar Curacao: muggenspray niet vergeten

Een van de belangrijkste items in onze koffer naar Curaçao is muggenspray. Natuurlijk ontbreken de nodige kleren niet. T-shirts, hemden met korte mouw, shorts, jeans. Ook de digitale apparatuur zoals een smartphone, de opladers, de laptop en de (digitale) camera. Toch pakken we vaak als eerste de muggenspray in.

(meer…)

Gastbloggers gevraagd

Posted by on 14:30 in Curacao-informatief | 0 comments

Gastbloggers gevraagd

Je ervaring met Curaçao delen met onze lezers

Ben je al eens met vakantie geweest op Curaçao? Woon of werk je op Curaçao? Heb je familie of vrienden op Curaçao? Volg je een stage op het eiland? Heb je zin te schrijven over je ervaringen en dit te delen met onze lezers?

Dat kan. Wij zijn namelijk op zoek naar gastbloggers ofwel iemand zoals jij, die zijn of haar ervaringen met / op dit prachtige eiland graag wil delen met het toenemend aantal lezers van onze blog.

Welke onderwerpen?

Je bent vrij waarover je wilt schrijven. Over de geschiedenis van het eiland, de cultuur, de stad, het platteland, de medische voorzieningen, de natuur, het uitgaansleven, leuke restaurants, de bevolking, de architectuur. Het kan en mag allemaal.

Stuur een mail naar info@curacaofantastiko.com of vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Het team van CuraçaoFantástiko

Handelskade in Willemstad

Posted by on 12:41 in Curacao-informatief | 0 comments

Handelskade in Willemstad

Poko poko vandaag

Vandaag doen we poko poko ofwel rustig aan. Normaliter ga ik al vroeg naar de bakker om de hoek, maar vandaag gaan we gezellig samen ontbijten aan de handelskade. Zal een rustige dag worden vandaag na alle inspanningen van de laatste dagen. Poko poko vandaag. (meer…)

Aloe vera plantage

Posted by on 12:34 in Curacao-informatief | 0 comments

Aloe vera plantage

Naar het Oosten

Vandaag gaan we naar het Oostelijk deel van het eiland. Nu hebben we iemand in de B&B waar we verblijven, die een prima richtingsgevoel heeft en geografisch goed is onderlegd. Met zijn hulp gaan we direct de juiste richting in. We willen de Aloë Vera plantage gaan bezoeken. Thuis hebben we al eens producten gebruikt met Aloë Vera en we zijn benieuwd waar ze vandaan komen. (meer…)

Gastvrij City Suites Curaçao

Posted by on 17:06 in Curacao-informatief | 0 comments

Gastvrij City Suites Curaçao

Gastvrijheid ten top

Gastvrijheid ten top bij het nieuwe hotel in Punda bij de Pietermaai parking en Mall. Voor ons is het belangrijk dat we een vakantiegevoel hebben tijdens een verblijf. Of dit nu in een gehuurde (vakantie)woning is, bij familie, in een B&B of in een hotel. Als het vakantiegevoel er niet is voelen we ons niet thuis. Bij City Suites Curaçao hadden we dit gevoel duidelijk wel! (meer…)

heerlijk lunchen bij Plasa Bieu

Posted by on 14:44 in Curacao-informatief | 0 comments

heerlijk lunchen bij Plasa Bieu

Een mens moet goed eten

Een mens moet goed eten. Een uitspraak van mijn moeder. Net als mijn vrouw heeft mijn moeder (misschien nog wel meer) altijd gelijk. Ik heb deze uitspraak altijd goed in mijn oren geknoopt, waar ik ook was. Thuis, onderweg, op bezoek bij .. maar zeker ook tijdens een vakantie.

Voor ons is het bijvoorbeeld tijdens een verblijf in een hotel een vereiste dat het ontbijt uitgebreid, vers en goed is. Mocht dat niet het geval zijn dan trekken we ons eigen plan en gaan buiten de deur ons ontbijt nuttigen. Dit doen we bijna elke dag behalve als we op Curaçao zijn. Waarom niet op Curaçao? Omdat we daar (meer…)

Dushi Curaçao

Posted by on 16:46 in Curacao evenementen, Curacao-informatief | 0 comments

Dushi Curaçao

Vandaag een gastblog van Cornely en Gijs over dushi Curaçao. Een jong stel dat de gezellige teams compleet maakte tijdens ons verblijf in de ietwat strenge B&B. In deze blog hebben we ook een door hun gemaakt filmpje opgenomen. Zeker kijken! Is echt de moeite waard.

Op zoek naar onbekend land

We zochten naar een voor ons onbekend land met een aangename temperatuur en kwamen uit bij…. Curaçao!

(meer…)

Christoffelberg, waanzinnig

Posted by on 18:22 in Curacao evenementen, Curacao-informatief | 1 comment

Christoffelberg, waanzinnig

Op tanden bijten

Nog even op de tanden bijten. Top komt dichterbij en dat geeft me extra energie. We komen enkele landgenoten tegen, die we bij het begin van de beklimming hebben gezien. “Respect” roepen ze. “We hadden nooit verwacht u hier op deze hoogte tegen te komen”. Eerlijk gezegd had ik hun hier ook niet verwacht. Respect is zichtbaar wederzijds, maar …. (meer…)

Zwemmen met de dolfijnen, een wens in vervulling

Posted by on 14:49 in Curacao-informatief | 0 comments

Zwemmen met de dolfijnen, een wens in vervulling

De Dolphin Academy

Tijdens ons verblijf op Curaçao hebben we een aantal zeer gezellige mensen ontmoet. Een stel dat ons altijd bij zal blijven zijn Lydia en Bob. Twee schitterende en gezellige schatten uit Gelderland.

Lydia had een hele grote wens tijdens hun vakantie op Curaçao. Zwemmen met de dolfijnen bij de Dolphin Academy. (meer…)

error: Please Don\'t! Content is protected !!