Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Christoffelberg waanzinnig mooi of waanzin

Posted by on feb 7, 2016

Christoffelberg waanzinnig mooi of waanzin

Natuur, cultuur en avontuur in het Christoffelpark

We zijn nu enkele dagen op Curaçao. Oud en nieuw was geweldig. De dagen daarna is het nog steeds feest. Cruiseboten meren ook op Nieuwjaarsdag aan en het is lekker druk in de stad.

Na het weekend komt het dagelijks leven weer langzaam op gang. Ook voor mijn (stief)dochter, die al enkele maanden hier op het eiland is. Ze loopt stage en doet een verwoede poging haar studie af te ronden. Examens zijn achter de rug en resultaten zijn meer dan voldoende. Nu de afstudeeropdracht nog. Dit in combinatie met haar stage.

Maandagavond hebben we overleg over de stand van zaken. Plan van aanpak wordt besproken want het werktempo ligt nog (te) laag. Teveel afleiding op dit tropisch eiland? Nadat de stand van zaken is besproken en met een hernieuwd plan van aanpak de motivatie weer aangewakkerd wordt kijken we uit naar de dag van morgen. Wij hebben nog geen concrete plannen. De anderen hebben dat wel. Ze gaan morgen dé uitdaging van het eiland aan: het beklimmen van de Christoffelberg. De meesten in het gezelschap hebben dat al eens eerder gedaan. Sommigen nog nooit, zoals wij.

De Christoffelberg ligt in het Noordwesten van het eiland, in het Christoffelpark. Een park, genoemd naar Christopher Columbus en in 1978 geopend, dat uit 3 voormalige plantages bestaat: Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en Plantage Zevenbergen. Ook het heuvellandschap Jeremi behoort tot het park. De Christoffelberg staat op nummer 3 van de hoogste punten van het Koninkrijk der Nederlanden. Hoogte: 372 meter! Voor liefhebbers van natuur en cultuur is het Christoffelpark een must. Zeldzame planten en dieren voor de natuurliefhebber. Voor de cultuurliefhebber komt de geschiedenis van het plantageverleden uitgebreid aan bod. Bijvoorbeeld bij het landhuis van plantage Savonet.  In het park zijn meerdere routes, die je met de auto op keurig verharde wegen kunt rijden. Liever met de fiets? Ook dat is een mogelijkheid. Meerdere wandelroutes met verschillende afstanden geven een goed beeld van de natuur en cultuur in dit park. Er is zelfs een wandelroute waar mensen, die wat moeilijker ter been zijn, prima uit de voeten kunnen. Wie voor het echte avontuur gaat kan kiezen voor de Christoffelberg.

De die hards onder ons vertrekken morgenochtend 08.00 uur richting de Christoffelberg. Ongeveer 3 kwartier rijden. Gezien de warmte en de duur van de beklimming, ongeveer 1 uur voor de wat ervaren klimmer, is het raadzaam op tijd te beginnen met de klim. Na 11.00 uur mag men trouwens de berg niet meer op vanwege die hitte. Lekker laten gaan denk ik nog. Gezien mijn fysiek is het niet handig dit soort fratsen uit te halen. Met krukken vanwege knie- en rugproblemen een berg beklimmen, die ook nog eens vrij steil lijkt te zijn, is geen goed idee. Ik denk dat wij maar lekker gaan zwemmen … Mijn vrouw hoef ik daarvoor niet te overtuigen.

Gaan we de uitdaging aan of gaan we zwemmen?

Nadat de tocht naar de Christoffelberg in de elektronische agenda’s is vastgelegd kijkt mijn dochter mij aan en vraagt met een glimlach of ik ook mee wil gaan. Eigenlijk heel lief .. ze wil me niet buitensluiten. Zonder daar goed over na te denken, enkele minuten geleden wilde ik nog gaan zwemmen, roep ik spontaan: “Ja, natuurlijk”. Sommigen in het gezelschap doen moeite hun verbaasde blik te verbergen, anderen (mijn vrouw) kijken verschrikt op. Mijn dochter maakt op dat moment 2 “foutjes”. Ze begint spontaan te lachen, vraagt nog eens of ik het meen en als ze in de gaten heeft dat ik deze keer geen grapje maak, komt de 2e fout. “Als jij mee gaat dan zullen we toch eerder moeten vertrekken”….

…..

In mijn volgende blogbericht kunnen jullie lezen of ik inderdaad meega, de aangepaste route volg of tot mijn zinnen kom en toch lekker ga zwemmen ….

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!