Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Dushi Curaçao

Posted by on mrt 7, 2016

Dushi Curaçao

Vandaag een gastblog van Cornely en Gijs over dushi Curaçao. Een jong stel dat de gezellige teams compleet maakte tijdens ons verblijf in de ietwat strenge B&B. In deze blog hebben we ook een door hun gemaakt filmpje opgenomen. Zeker kijken! Is echt de moeite waard.

Op zoek naar onbekend land

We zochten naar een voor ons onbekend land met een aangename temperatuur en kwamen uit bij…. Curaçao!

Voor ons stond Curaçao voornamelijk in het teken van genieten en luieren; heel veel luieren! Normaal houden wij beiden van actieve vakanties, maar door een kindje op komst moesten we het dit jaar verplicht rustig aan doen. Op Curaçao is dat geen moeilijke opgave. We hebben ons met name vermaakt op de vele strandjes die het eiland rijk is. Zo hebben we gesnorkeld en schildpadden en een heuse mantarog gespot!

Onze favoriete strandje was Port Marie, een middelgroot strand met diverse faciliteiten. Er is een restaurantje, toiletten, ligbedden en je kunt er veilig je auto parkeren. En over auto’s gesproken, wij hebben Curaçao ontdekt met een Kia Rio. Een fijne auto, gehuurd via Prince Car Rental en uiteraard voorzien van airco. Want zonder airco ben je op Curaçao echt nergens. Een auto is een must als je het land wilt gaan ontdekken. Het eiland biedt geen goede Ov-voorzieningen en voor fietsen en / of scooterrijden is het te warm en niet altijd even veilig op de weg.

Natuur- en dierenparken en lekker eten

Curaçao heeft een aantal natuur-en dierenparken die je kan bezoeken. Wij hebben een bezoek gebracht aan Shete Boka. Dit is een natuurpark met een kustlijn van meer dan 10 km lang. Het heeft diverse baaien en inhammen waar diverse soorten schildpadden hun eieren leggen (die we overigens niet gezien hebben. Een wandeling door dit park was denk ik ons meest actieve uitje, mede omdat het overdag ook erg warm was.

Naast de betaalde activiteiten en parken (die soms flink aan de prijs zijn), kun je je op Curaçao ook prima vermaken met een wat kleinere beurs: zwemmen, snorkelen, wandelen en bijvoorbeeld vliegeren bij St Joris baai. Op die plek zijn ook veel kite-surfers te vinden die daar hun kunsten vertonen. Erg leuk om eens van dichtbij te bekijken. Ook zijn er op het eiland vele mooie uitkijkpunten waar je bijvoorbeeld flamingo’s kan spotten of landhuizen kunt bekijken. Het is wel aan te raden om ofwel in de ochtend of de avond op pad te gaan.

Een van de mooiste plekken om een keer een ontbijt te nuttigen is bij Landhuis Klein Santa Martha: een prachtig uitzicht en een heerlijk ontbijt. In de ochtend hebben wij een aantal maal een bezoek gebracht aan Willemstad. Beiden wijken ( Punda en Otrabanda) zijn goed te belopen en met een kaart kun je gemakkelijk je weg vinden. Er zijn diverse leuke eettentjes en markten om de energiebehoefte weer aan te vullen ( denk bijvoorbeeld aan heerlijke ijskoffie met slagroom bij het Douwe Egberts Café in Punda ). Zo rond het middaguur werd de temperatuur voor ons wat te warm en zochten we weer verkoeling bij de airco van de B&B met bijbehorende siësta (ook aan te raden).

Aan het einde van de middag, als de temperatuur weer wat aan het dalen was, kozen we een van de vele leuke restaurantjes uit. Onze twee favorieten: The Pirate Bay en Chill & Grill, beiden aan het strand zodat je met je voeten in het zand kunt dineren. Wees op tijd, dan zie je de zon nog ondergaan. Ook zijn we nog een avondje naar de film geweest, in Willemstad, al zijn er meerdere bioscopen op het eiland te vinden. Als je nog niet gegeten hebt is dit geen probleem. Je mag gewoon je kip en je friet meenemen de zaal in. Ben je sowieso een liefhebber van een simpele, snelle maaltijd? Ook dan heeft Curaçao heel veel te bieden. Alle fastfoodketens zijn goed vertegenwoordigd op het eiland.

En wil je liever de vertrouwde producten van thuis? Dan kun je gewoon naar de AH en je bezoek zelfs afsluiten met heuse, Hollandse haring.

Groetjes,

Cornely en Gijs

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!