Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

heerlijk lunchen bij Plasa Bieu

Posted by on mrt 16, 2016

heerlijk lunchen bij Plasa Bieu

Een mens moet goed eten

Een mens moet goed eten. Een uitspraak van mijn moeder. Net als mijn vrouw heeft mijn moeder (misschien nog wel meer) altijd gelijk. Ik heb deze uitspraak altijd goed in mijn oren geknoopt, waar ik ook was. Thuis, onderweg, op bezoek bij .. maar zeker ook tijdens een vakantie.

Voor ons is het bijvoorbeeld tijdens een verblijf in een hotel een vereiste dat het ontbijt uitgebreid, vers en goed is. Mocht dat niet het geval zijn dan trekken we ons eigen plan en gaan buiten de deur ons ontbijt nuttigen. Dit doen we bijna elke dag behalve als we op Curaçao zijn. Waarom niet op Curaçao? Omdat we daar Plasa Bieu hebben!

Heerlijk lunchen bij Plasa Bieu

Plasa Bieu ligt in het centrum van Willemstad, in Punda. Een overdekte “markthal” waar meerdere keukens zijn, elk met hun eigen lokale specialiteit. Zo zijn bij de ene keuken de runderlappen aan te bevelen, bij de ander de kipgerechten, de kabeljauw of de red snapper. Mijn voorkeur is de Stoba (het stoofvlees) bij de keuken van Ivonne. Mijn vrouw gaat duidelijk voor de jambo bij de keuken van Zus.

Ongeveer 15 jaar geleden bezocht ik Curaçao voor het eerst. Erg onwennig, vooral erg warm en heel veel nieuwe indrukken (zeker) voor iemand uit de Brabantse Peel. Een van de plaatsen, die me vanaf het eerste bezoek is bijgebleven is de Plasa Bieu. Ik weet de eerste keer nog heel goed. We zochten een plaats om tussen de middag te eten en iemand riep spontaan “we gaan naar de Plasa”. Geen idee waar dat toen over ging, maar ik kwam daar voor het eerst en wilde zoveel mogelijk zien. Dus op naar de Plasa.

Een drukte van belang. Lange tafels en geuren van verschillende Antilliaanse gerechten door elkaar. Erg wennen voor iemand met als motto “wat een boer niet kent dat eet hij niet”. Ik had echt het idee wat doe ik hier en zou de Mac of de Burger King in de buurt zijn? Stond op het punt om toch maar elders te gaan eten … Rustig bij elkaar zitten aan een tafeltje voor 4 was er ook niet bij. Alleen maar lange tafels. Voordat je gaat zitten kijk je eerst wat de pot schaft bij de verschillende keukens. Je krijgt overal uitgebreide uitleg van de specialiteiten en als je, net als ik, niet houd van kluiven dan halen ze het vlees er voor je af, geen enkel probleem. Service ten top! Je schuift aan daar waar plaats is bij de keuken van jouw keuze.

Toch maar blijven zitten bij mijn eerste bezoek en tot vandaag nog steeds zonder spijt. De afgelopen jaren is het vaste prik dat we daar eten en de laatste keer dat we op Curaçao waren gingen we gemiddeld 3x in de week lunchen bij de Plasa. Geweldig en gezellig om te doen. Heerlijk en  meer dan voldoende en gevarieerd eten. Het eten wordt gekookt, gebakken en/of gebraden in de open keukens en opgeschept uit de grote pannen. Je hoeft niet lang te wachten op je eten.

Elke keuken heeft haar eigen vaste gerechten elke dag. Dit aangevuld met wisselende gerechten per dag. Op vrijdag hebben ze meestal de meest uitgebreide kaart. Is ook vaak de drukste dag, niet alleen om ter plekke te eten maar ook om af te halen.

Na een lunch bij de Plasa neem je later op de dag/avond op je vakantieadres of ergens op het eiland bij een truck di pan nog een broodje. Uitgebreid eten hoeft niet meer. En niet onbelangrijk voor de Hollanders onder ons: je eet bij de Plasa voor heel weinig geld. We hebben gemiddeld voor 20 gulden (iets meer dan 10 euro) per persoon gegeten inclusief een frisdrank! Bon apetit!

De Plasa is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur.

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!