Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Een heerlijke dag om uit te slapen

Posted by on jan 29, 2016

Een heerlijke dag om uit te slapen

Vandaag slapen we uit …… denken we

Vrijdagochtend bijna half negen. We verblijven deze week in het nieuwe hotel City Suites Curaçao aan het Pietermaai Plein en hebben een prachtige kamer met Ocean view.  Na een inspannende week slapen we vandaag een beetje uit. We hoeven niet om 08.00 uur op appèl te verschijnen voor het ontbijt zoals tijdens een vorig verblijf in een B&B. Geen stress om op tijd op te staan. Een heerlijk bed en de gordijnen zijn al vroeg open. Dit is echt genieten met het mooie uitzicht. Het is rustig op deze vrijdagochtend op straat. Zalig om zo langzaamaan wakker te worden …. .

Plots horen we enkele doffe knallen. We zijn nog niet helemaal wakker maar schrikken niet echt. We hebben al eerder gezien dat ze voor ons hotel aan de overzijde van de straat druk aan het werk zijn met graafmachines en ander zwaar materieel. Heiwerkzaamheden zegt mijn vrouw en ze draait zich nog een keer om. Mijn aangeboren nieuwsgierigheid doet me echter opstaan en ik ga kijken op het balkon van onze kamer. Heerlijk warm al rond deze tijd en zalig om daar in mijn boxershort te staan. Geen heimachine te zien. Ik zie al snel wat er aan de hand is. Een marineschip vaart voorbij en aan boord staat de bemanning keurig op een rij in een geheel witte outfit. Discipline heet dat. F 802 staat er op dit schip. Een korte blik op de Facebook pagina van Defensie Caribisch Gebied leert mij dat dit de Zr.Ms. De Zeven Provinciën is. Op 11 januari vertrokken uit Den Helder.

Saluutschoten marine

De kanonschoten komen echter niet van dit schip. Deze komen van de kade. Ik kijk iets naar rechts en zie daar ook een aantal keurig in het wit geklede mannen en vrouwen staan. Bij “de boogjes”, waar we gisteravond nog heerlijk hebben gegeten. Ze knallen er heerlijk op los. Gelukkig niet gericht op de Zeven Provinciën. Saluutschoten noemen ze dat. Eerlijk gezegd heb ik niet geteld hoeveel saluutschoten. Later die dag hoor ik dat het een traditie is als een marineschip binnenvaart. 21 saluutschoten worden er dan afgevuurd.

Gelukkig heb ik mijn Iphone bij de hand en kan ik enkele foto’s maken. Een filmpje maken lijkt me ook een goed idee.

Mijn vrouw slaapt nog en denkt kennelijk nog steeds dat er heiwerkzaamheden zijn. Ik laat haar lekker uitslapen en zal haar later vandaag de film laten zien. Zal ze leuk vinden.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!