Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Kitesurfen op Curaçao : respecteer de elementen

Posted by on feb 1, 2016

Kitesurfen op Curaçao : respecteer de elementen

Vandaag hebben we een gastblog: Arjan en Wanda uit Zwaag. 2 prachtige en gezellige mensen, die we tijdens onze laatste vakantie hebben ontmoet. Zij komen al jaren naar Curaçao om hun favoriete sport te beoefenen: kitesurfen.

Respecteer de elementen

Windkracht 4 samen met mijn meissie op weg naar de St Joris baai, lekker we zijn de eerste. Snel de kites oppompen en het water op. Al snel komen er meer mensen, vaak vanuit alle uithoeken van de wereld. Deze vakantie ontmoeten we kite surfers uit Rusland, Brazilië, Finland, Duitsland en natuurlijk vertegenwoordigen wij Nederland.

Het is gezellig, we helpen elkaar met het op- en neer laten van de kites en kletsen wat in gebrekkig Engels. Ook Nick is van de party, hij runt tegenwoordig de spot en geeft kite-les aan de meest uiteenlopende types. Op het water proberen we elkaar te imponeren en uit te dagen om de hoogste sprongen en de gaafste tricks uit te halen. De sfeer is altijd goed op deze kleine rustige spot in de Caribbean.

Wanda en ik komen hier al jaren. Het liefst als het winter is in Nederland. Even lekker genieten van het zonnetje. In 2012 ontdekten we per toeval de kite spot aan de St Joris baai, toen we het eiland aan het verkennen waren. We hadden de kite sport al in Nederland gezien op de stranden, maar we hadden niet het idee dat het iets voor ons zou zijn, we waren immers al 40+!

Maar op het eiland met een water temperatuur van 26 graden en die lekkere warme passaat wind zag het er hier wel heel verleidelijk uit. We besloten het erop te wagen. We kregen destijds les van DJ, een relaxte lokale gast. Hij leerde ons in een paar uur les op een veilige manier met de kite om te gaan en de basis technieken voor de waterstart. Daarna konden we zelf verder.

Inmiddels zijn we helemaal verslaafd aan deze onwijs gave sport en hebben onze jaarlijkse wintersport omgeruild voor een vakantie naar Curaçao. Wat kiten zo bijzonder maakt is de veelzijdigheid. Er is geen dag hetzelfde. Constant moet je inspelen op de verandering van de wind, de golven en je omgeving. Kiten is een gevoel sport, waarbij je speelt met de elementen.

Curaçao is volgens een hoop kiters het minst aantrekkelijke ABC eiland om te kiten, wellicht hebben ze gelijk. Doordat de wind vrijwel altijd vanuit oostnoordoost waait, kan je alleen terecht aan de noordkant van het eiland. De rotskust van de noordkant is echter ruig en de zee zeer onstuimig en daarom niet geschikt voor watersport. Hierdoor ben je aangewezen op de St Joris baai. En dit is tevens de enige openbare plek op het eiland waar je de kite sport kunt beoefenen.

Maar het gaat ons niet alleen om het Kite surfen. Het is het totaalplaatje wat Curaçao voor ons zo aantrekkelijk maakt. De vele baaitjes, ontelbare uitgaansmogelijkheden, het afwisselende landschap, lieve mensen en de relaxte sfeer doet ons hier al voor de 7e keer terugkeren.

Arjan en Wanda uit Zwaag

Voor informatie over de site spot check de website van Nix Kite Curacao

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dushi Curaçao - Curaçao Fantástiko - […] zwemmen, snorkelen, wandelen en bijvoorbeeld vliegeren bij St Joris baai. Op die plek zijn ook veel kite-surfers te vinden…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!