Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Muggenspray niet vergeten voor Curacao

Posted by on jun 28, 2017

Muggenspray niet vergeten voor Curacao

Naar Curacao: muggenspray niet vergeten

Een van de belangrijkste items in onze koffer naar Curaçao is muggenspray. Natuurlijk ontbreken de nodige kleren niet. T-shirts, hemden met korte mouw, shorts, jeans. Ook de digitale apparatuur zoals een smartphone, de opladers, de laptop en de (digitale) camera. Toch pakken we vaak als eerste de muggenspray in.

We weten namelijk uit ervaring dat als we aankomen de lokale muggen ons zien of ruiken als verse invoer met vers bloed en we direct “lek” geprikt worden. Het vervelende is ook nog eens zo dat die “krengen” de plekjes opzoeken om te prikken waar wij niet zo goed bij kunnen of het meeste last krijgen. Op je enkel, in je knieholte, op je arm zo dicht mogelijk bij je elleboog.

Lijkt of de muggen kleiner worden en een geluidsdemper op hebben

Jaren geleden, bij een van onze eerste bezoeken aan Curaçao, werden we ook lek geprikt. Toch is er wat veranderd in de loop der jaren. Voorheen zag je toch vaak de muggen aankomen en zag je ze onverhoopt toch niet dan hoorde je ze wel. Niet echt buiten op een gezellig terras met een live band maar bijvoorbeeld thuis op je vakantieadres wel. Dat is niet meer. Het lijkt of de muggen kleiner zijn geworden. Geniepiger ook want je hoort ze ook binnen niet meer aankomen. Lijkt wel of ze voorzien zijn van een geluidsdemper. Wat is gebleven: je voelt nog steeds wanneer ze je geprikt hebben, daar is niets aan veranderd.

Je zult nooit kunnen voorkomen dat ze je niet prikken maar een goede muggenspray kan wel helpen dat het wat minder is. Persoonlijk vinden wij dat je bij een bezoek aan Curaçao toch wel met regelmaat geprikt moet worden door de muggen. Hoort er gewoon bij. Wil je dat niet dan is ons advies een andere vakantiebestemming te zoeken. Een bestemming zonder muggen zal echter lastig blijken. Toch maar gezellig naar Dushi Curaçao gaan.

Welke muggenspray kiezen?

Nogmaals, een muggenspray kiezen waarbij je niet meer geprikt gaat worden, bestaat in onze ogen niet. Je kunt een goede muggenspray kopen in Nederland of België bij het Kruidvat, de Etos, de bekende supermarkten, bij Dio, de Hema om maar enkele merken te noemen in deze niet-commerciële blog. Krijgen we ook geen scheve (merk)gezichten.

Onze voorkeur, gebaseerd op ervaring door eigen gebruik, gaat uit naar de muggenspray van Curaloe. In Europa verkrijgbaar in de shop van Curaloe. Op Curaçao in de shop bij de Aloe Vera plantage of in de shops bij het Rifford of bij Mambo Beach. Mochten we deze thuis niet meer hebben dan is het onze eerste aankoop op het eiland. Deze muggenspray heeft onze voorkeur omdat er 80% Aloe Vera in verwerkt is en dat werkt verzachtend, ook als je het spuit nadat je geprikt bent. Het voorkomt en verzacht om het anders uit te drukken. Minder kans op prikken maar mocht dat toch het geval zijn dan verzacht het de jeuk.

 

Deze laatste zin komt spontaan in me op. Zit nu achter mijn laptop binnen bij de ventilator maar ben iets vergeten …. muggenspray te spuiten!!!

Een laatste tip: zorg dat je bij iemand dicht in de buurt zit die later op het eland is gearriveerd. Dat bloed is verser en heeft de voorkeur van de muggen. Mijn bloed schijnt op dit moment ook nog vers genoeg te zijn. Zeker ten opzichte van mijn huisgenoten, maar die wonen hier op het eiland. Domme zet van mij …

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!