Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Saint Tropez Oceanclub Pietermaai

Posted by on jul 20, 2017

Saint Tropez Oceanclub Pietermaai

Leven als God in Frankrijk .. op Curaçao

Is het mogelijk om tijdens je vakantie te leven als god in Frankrijk .. op Curaçao? Wij vinden van wel. We hebben dat zelf ondervonden tijdens ons verblijf in de Saint Tropez Oceanclub in Pietermaai.

Bij ieder bezoek aan Curaçao verblijven wij op meerdere plaatsen. Zo leren we het eiland steeds beter kennen, niet alleen door rond te toeren maar ook daadwerkelijk in een bepaalde regio te verblijven.

Deze keer hebben we een uitzondering gemaakt op deze “regel”. We hebben namelijk in eerste instantie enkele overnachtingen geboekt bij Saint Tropez Oceanclub in Pietermaai. Een verblijf in een prachtige kamer met de naam “NICE”. Genoemd naar de Franse stad, maar kan wat ons betreft ook gezien worden als de Engelse term “nice”. Niet helemaal correct. Toevoeging very, very nice is zeker op zijn plaats. Zeer mooi en een geweldig uitzicht op de zee. Dat is nog eens lekker wakker worden! Dit beviel ons zo goed dat we na een kort intermezzo elders toch weer terug zijn gekomen. Weer in een prachtige kamer. Deze keer zaten we in “PARIJS”. Klinkt verder weg dan Nice (normaal gesproken een afstand van meer dan 900 kilometer), maar in dit geval enkele meters ofwel naast de kamer NICE. Opnieuw uitzicht op zee. Leven als God ….

Vriendelijk, gastvrij, behulpzaam en een zeer mooie kamer

Niet alleen de mooie kamers en het prachtige uitzicht waren voor ons de reden om terug te komen. Het hele verblijf was genieten geblazen! Iedereen bij Saint Tropez Ocean Club is vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Bij de ontvangst, in het restaurant, bij de bar, de security, het schoonmaak personeel, iedereen zonder uitzondering.

We melden ons bij de Front desk en een zeer aardige en charmante jongedame checkt ons in. Keurig en to the point met de nodige uitleg. “Heeft u hulp nodig met de koffers?” Ik ga iemand voor u roepen. En voordat we zelf bij de auto staan is er al iemand die ons helpt met de koffers. Wat een service. Koffers zijn eerder in de kamer dan wij.

De kamer ziet er zeer mooi uit, zowel “NICE” als ook “PARIJS”.  Ruime kamers met airco – een must op het eiland -, design indeling met leuke meubels, minibar met de nodige drankjes, meer dan voldoende ruimte voor onze kleding, een strijkplank en strijkijzer, een grote TV met  diverse kanalen, een ruime afzonderlijke badkamer en niet te vergeten een grote spiegel in de kamer. Was mijn vrouw erg blij mee. Kortom: zeer mooi.

De eerste ochtend gaan we even zwemmen om goed wakker te worden. Dit kan in de pool die vrij toegankelijk is voor hotelgasten. Heerlijk zwembad. Na het zwemmen hebben we honger. Op weg naar het restaurant. Een heerlijke plek aan het water, lekker in de wind en met het ruisende geluid van de golven om je dag goed te beginnen. Wij hebben gekozen voor een ontbijt a la carte ofwel een vrije keuze. Zo hebben we tijdens ons verblijf niet alleen genoten van het “Bread Curaçao Style” maar ook van bijvoorbeeld een heerlijke panini. Echt smullen. Weet je niet wat te kiezen? Vraag het aan de bediening. Zij geven je een goed advies.

Ontbijt bij Saint Tropez Oceanclub Pietermaai

Bread Curaçao Style

We hebben ook enkele keren geluncht bij Saint Tropez Oceanclub. Opnieuw keuze uit verschillende gerechten. Onze favoriet? De tomatensoep, de vissoep en de lekker malse hamburger van 100% rundvlees. Echte aanraders. Zo ook het diner. Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht? Keuze te over. Een extra tip van onze kant: op woensdagavond onbeperkt spareribs eten. Verkrijgbaar in 3 varianten: Spicy, hony en garlic of bbq. Of er een engeltje over je tong piest … zo lekker. En onbeperkt is echt onbeperkt, eten zoveel als je op kunt. Uiteraard voor sluitingstijd van de keuken ..

Voor herhaling vatbaar

Natuurlijk zijn er op Curaçao meerdere plaatsen waar je kunt genieten van een goed verblijf. We zullen in onze blog ook nog aandacht schenken aan andere locaties, maar ons verblijf bij Saint Tropez Oceanclub in Pietermaai staat zeker in onze top 3 van de laatste jaren. Een verblijf hier is zeker voor herhaling vatbaar.

Compliment voor iedereen. Wij hebben genoten van jullie gastvrijheid. Bij een volgend bezoek aan Curaçao komen we zeker weer bij jullie.

Wie wil dat niet: leven als God in Frankrijk … op Curaçao.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!