Curaçao Fantástiko

Bloggen over het prachtige eiland

Zwemmen met de dolfijnen, een wens in vervulling

Posted by on feb 21, 2016

Zwemmen met de dolfijnen, een wens in vervulling

De Dolphin Academy

Tijdens ons verblijf op Curaçao hebben we een aantal zeer gezellige mensen ontmoet. Een stel dat ons altijd bij zal blijven zijn Lydia en Bob. Twee schitterende en gezellige schatten uit Gelderland.

Lydia had een hele grote wens tijdens hun vakantie op Curaçao. Zwemmen met de dolfijnen bij de Dolphin Academy. Samen trokken ze op een zaterdagochtend richting Sea Aquarium Beach. Lydia met haar zwemkleren. Bob met zijn camera.

Wij hebben Lydia gevraagd voor ons een kort verhaaltje te schrijven voor onze website. Van Bob hebben we het filmmateriaal ontvangen. Dit hebben we gebundeld in een filmpje van ongeveer 1,5 minuut.

……

In de Dolphin Academy in Willemstad bestaat de mogelijkheid om met een groep van maximaal  6 personen met de dolfijnen te zwemmen.

De bassins bestaan uit lagunes waar de zee vrij toegang toe heeft en het zeewater continu wordt ververst.

Bij aanvang van de sessie stond er een zeer stevige wind vanuit zee richting de lagune. Het kostte iedereen de grootste moeite om bij de dolfijnen te komen door de sterke stroming.

De dolfijn coach greep in en we moesten allemaal het water uit. Na enig wachten mochten we in een meer beschutte lagune, waar de wind minder vat op had, een nieuwe poging doen.

De coach leerde iedereen bepaalde handelingen te verrichten waarop de dolfijnen zouden reageren.

De dolfijnen, die vervolgens allerlei opdrachten van de coach kregen voerden deze vlekkeloos uit. Wanneer je de geleerde handelingen verrichtte deed de dolfijn precies wat je aan hem vroeg.

Ze zijn erg slim. De huid voelt fluweelachtig aan, maar toch heel stevig.

Wanneer je met de dolfijn mee duikt de diepte in, kijkt hij je vriendelijk van opzij aan.

Het was een hele mooie ervaring, die ik voor geen goud zou willen hebben missen.

Lydia

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please Don\'t! Content is protected !!